A feliratkozás ellenőrzése

[wysija_page]

5 thoughts on “A feliratkozás ellenőrzése

 1. Kedves Dr. Kádas Péter Úr!

  Mint szabad alkotó szellemű Független Feltaláló élből és nagyon nagy ívben nem osztom az “ötlet semmi, a megvalósítás minden” gondolatiságot, mert a VALÓ (nem az érzékletesen virtuális) VILÁGBAN MINDEN AZ IDEA és semmi a tárgyiasítás!

  Tény, hogy a földön a víz az élet és a pénz-víz úr. De, ha nincsenek medrek, terelő gátak, partok, akkor a víz lényegű Yin dolgok (pl. pénz is) a gravitációs (Yang) erőmezőben csak haszontalanul szétterülni, vagy tárhelyeiben felhalmozódva kezelhetetlenül (pl. háborúkat finanszírozva) kitörni tud.

  A GAIA IDEA Ügy (http://gaiaterv.blogspot.hu/2013/01/gaia-terv-projekt-prezentacio.html), amit szolgálok az „agy-vakoknak” ma még üres folyam, de az agy-látók tudják, hogy már medreket teremtett a végtelen lehetőségű minden-semmi való-világban. És ezekben a medrekben a most tehetetlenül felhalmozódott globális pénz-víz tömeg élőtér-teremtő módon hasznosíthatóan fog levezetődni. (még a kreált pénz-habok is, pedig azok a vitális hidraulika rendszerek halála)

  Egyébként rendkívül okos, lényeglátó és láttató mindaz, amit ezeken az oldalakon leírva találtam.
  Egyenlőre tanulmányozom és a teremtő tárgyiasító tevékenységemben valószínűleg használni leszek kénytelen ezeket a mentális befolyásolási eszközöket is.
  Egyenlőre ugyan még eléggé gyomorforgató és érthetetlen nekem, hogy a techno parazita ember-majmokat manipulálnom kell majd ahhoz, hogy tegyék a dolgukat, de majd megszokom.

  Ahol eddig működtem, azaz a TAO (mindenséglény, is-teno) teremtés tudatosságában nem így működtek a dolgok. De lassan aklimatizálódom. Egy hónapja kezdtem a tárgyiasító „startuper”-nek mondott működésemet, de már tapasztaltam, hogy a buta eszközökkel (pénz, hatalom) rendelkező egyébként kreatív és intelligens individumok (talán munkaeszközükhöz idomulva) képesek 10 gépelt oldalnak minősíteni globál parazita majom hordájuk túlélését segítő, üzletszerűen is hasznosítható konkrét teremtő technológiai leírásokat is.

  Még zavar az, hogy pénzéhség-bűzt árasztó elmék elvárják, hogy kiszolgáljam őket. Mint rossz gyerekek, azt várják, hogy az ég töpörödjön le az ő szintjükre. Ez a gyerekekkel rendben is van, mert ők utána mintát véve az egekbe felnőni akarnak. A techno-parazita majom-emberek viszont azt várják, hogy az ég törpüljön hozzájuk. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha rájuk szakad. ( Ennek pedig amúgy is jelentős kozmológiai valószínűsége van. Minek fokozni)
  Tény, hogy én a TAO-Tahója vagyok. Sőt a GAIA IDEA ügy első szolgája, ha úgy tetszik a legnagyobb TAO Tahó, de nem a majom-emberek cselédje.

  Mindenesetre most kreálok egy pitchet és egy one paget, hogy esetleg hatékonyabban tudjak a GAIA ügy szolgálatába vonzani támogató társakat (beleértve a pénz mozgató embereszközöket is)

  Tisztelettel,
  Nehéz Imre a TAO Tahója, Független Feltaláló

 2. Igen nyomulok. JÓ A TAO-m. Könnyű-járása van. Ez előre vivő. A jövőhéten kötöm meg a NFÜ/Norda 9 millás támogatási szerződést. Ebből 500 eFt-t használhatok Tárgyi eszközökre (info technika a melóhoz) és 500 eFt-t anyagra. Nem egy nagy cucc. Nekem van olyan anyagom (Salcomin) amiből 1 kg-ért 800 eFt-t fizettem. Vagy Palládium lemezért 200 eFt-t. Jól bejött a NFÜ/ Innotrends kiállításon nyert ingyenes stand és maga a részvétel. Már megcsináltam egy one-sentence-t és egy 1′ Pitch-t. Most a One page-t kreálom ill. olvasom és “értelmező nomenklatúra szótárazom” az oldaladon fellelt okosságokat. Ebben nekem vagy az utánam jövőknek nagy segítség lenne, egy általad összeállított nomenklatúra és szakzsargon értelmező szótár. Én kiszenvedem magamnak. Ez “nehezebb út de jobban velőbe ivódós. Nehéznek lenni sem könnyű. Ezt az izzadmányomat, ha már túljutottam a kurzusodon majd át is küldöm tisztelettel, esetleges további használatra és/vagy tanulságul.
  Jövőhéten kezdem el az MVP-t. Köszönöm a reakciót.

  • Imre, jó ír: időzítve van egy ilyen értelmező szótár. Ha jól emlékszem, 3 hét múlva publikáljuk. Ha összeírod a kifejezéseket, amikre Neked rá kellett keresned, az nagy segítség. A láblécben lévő kontakt form-ot én is megkapom. Előre is köszönöm a fáradozásodat. – P

 3. Szerintem is az ötlet, csak egy csíra. Egy új gondolat, aminek segítségével egész más megvilágításba kerülnek eddig jól bevett, bejáratott dolgok. Az ötlet többféle indíttatású lehet. Például piaci igény is. Talán ez a legjobb változat, de hát ami az ötletgazdának igénye lehet, az nem biztos ,hogy másoknak ilaen formában is az. De vannak ötletek, amik “lázadnak”, optimalizálnak bizonyos eddig bevált megcsontosodott szemlélet ellen. Az ötlet általában egy embertől származik, de az ötlet kiteljesedésébe rengetegen besegítenek. Legalábbis az eddigi tapasztalataim ezt mutatják. Akár szoftver, játék, vagy sporteszköz fejlesztése során mindig azt tapasztalam, hogy nagyon sokan hozzájárultak az ötlet kiterjedéséhez, piacképességéhez, illetve annak esetleges bukásához. Maga az ötlet szerintem is csak 5-10%-a annak a hosszú folyamatnak, amíg az ötletből használható termék lesz és azon emberek javát szolgálja, akik azonosulnak ezzel az ötlettel . Mert végül is ez a cél. Sőt már létező bevált termékek tapasztalatok és apróbb ötletek révén tökéletesednek, fejlődnek. Más kérdés, hogy néha kell egy “ötlet újratöltve” az adott termék megújulásához. Az ötlet kiteljesedése mindig egy team-munka és annál jobban kitleljesedik az ötlet minél több olyan ember van benne, aki különböző képpen nézi a világot. Lehetnek ezek a “techno-parazita majom-emberek”-től az “elefántcsonttoronyba zárkózott tudósoktól” mindenki. A skála nagyon széles. A siker kulcsa, hogy sikerül-e a megfelelő embereket megtalálni, akik tudnak azonosolni az ötlettel és kreatívan hozzá tudják tenni az ötletet elősegítő gondolataikat.
  Üdvözlettel
  Valovics Gyula
  matematikus, aki már régen nem foglalkozik matematikával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .